Soltis Lajos Színház  Facebook YouTube Instagram English

Műsorajánló


 
Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk a celldömölki Soltis Lajos Színház aktuális repertoárját.
Színházunk immár 37 éve működik, mindig fiatalos, friss és megújuló lendülettel, óriási szakmai tapasztalattal a háta mögött. Előadásainkkal igyekszünk minden korosztály számára tartalmas szórakozást, kikapcsolódást nyújtani:

Nagysikerű, könnyen szállítható, változatos terekben előadható meseelőadásainkat gyermekeknek, családoknak egyaránt jó szívvel ajánljuk!

Díjazott ifjúsági és felnőtt előadásaink tartalmas, valóban minőségi szórakozást nyújtanak a közönség számára. Színes repertoárunkban kortárs művek éppúgy megtalálhatóak, mint klasszikusok.

Készülő nagyszabású utcaszínházi produkciónkat, az Almagránátot külön is szíves figyelmébe ajánljuk! A szabadtéri látványos előadás a nyári, kora őszi rendezvényekre tökéletes választás. A produkció a mindenki által ismert bibliai teremtéstörténetet dolgozza fel humoros, mindenki számára könnyen érthető formában, interakcióra lépve a közönséggel, bevonva őket a teremtés meséjébe.

Áraink után kérem, érdeklődjön munkatársainknál!
Országos viszonylatban a legkedvezőbb árakkal dolgozunk, a szakmai színvonalat tekintve a lehető legkedvezőbb az ár-érték arányunk.

Várjuk megkeresését a következő elérhetőségeken:

Nagy Zsuzsi, művészeti titkár: 06-20/362-03-56
nagy.zsuzsi.soltis@gmail.comEcsedi Erzsébet-Hajdú Sándor:
LEGYEN A FÉRJEM!
zenés komédia két részben, Nóti Károly bohózata alapján
Rendező: Ecsedi Erzsébet
Korosztály: mindenkinek ajánljuk

Időtartam: 120 perc, szünettel

"Trixi vőlegénye úgy tudja, hogy a férje elválik tőle és hozzámegy...mármint az amerikánushoz. Elmegy az ügyvédhez, hogy megkérje a kezét. De Trixi a férjét szereti és nem tud elválni, mert még hozzá sem ment. Így Robby pofára esik, mert Trixi vőlegénye...a férje! Na! Most már érted?"
Fergeteges komédia egy házasodni vágyó hajadon férjszerzési cselszövéséről. Trixi egy amerikai magyarnak azt hazudja, hogy már férjnél van, úgy hiszi ugyanis, hogy így jobban imponál. A kiszemelt férj, Regőczi ügyvéd azonban mit sem sejt a dologról, mindaddig, amíg az amerikai fel nem forgat mindent, és ez még csak a kezdet. Tetézi ezt még az ideggyógyász apa, egy ugyancsak házasodni vágyó vénlány nagynéni és Emese a férfifaló lángossütő. Máténak, a mindenlében inasnak más dolga nincs, minthogy kibogozza a kuszaságot.

További részletek...      Képgaléria

Martin McDonagh:
VAKNYUGAT
dráma
Rendező: Nagy Péter István
Korosztály: 16 éves kortól

Időtartam: 130 perc, szünettel

Valene és Coleman, két árva fivér egymás lába alatt él valahol a nyugati világ peremén. Apjuk különös körülmények között épp most vesztette életét. Welsh atya, a hivatásában elgyötört pap az egyetlen lélek a környéken, aki megpróbálja megbékíteni az örökké egymást tépő testvéreket, mielőtt kettejük viszonya még sötétebbre fordulna.

Martin McDonagh, a kortárs drámaírás fenegyereke sötét humorú története az emberkeresésről egy romokból összehányt kultúrában.

További részletek...      Képgaléria

ALMAGRÁNÁT
utcaszínházi előadás
Rendező: Komáromi Sándor
Korosztály: mindenkinek ajánljuk

Színházunk nem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy a szinte mindenki által ismert bibliai teremtéstörténetet olyan eszközökkel mutassa be, amelyek a színház legeredendőbb formáit idézik meg. Valódi közösségi élmény generálására teszünk tehát kísérletet, hiszen ebben a „Nyitott Tér”-ben megvalósuló előadásban a nézők nem csak „néznek”, hanem időnként velünk együtt játszanak, táncolnak, vagy keltenek életre színpadképeket.
Előadásunk igazi kultúrcsemege is, hiszen a keresztény motívumrendszer, a magyar archaikus népi imádságok szövegvilága, illetve eredeti héber szövegek éppúgy részei az előadásnak, mint a keleti színházi tradíciókból merítő mozdulatrendszer, a klezmer zenék, yiddish táncok, vagy a riói jelmezek és maszkok.
Az előadás korhatár nélküli, majdnem egy órányi felejthetetlen közös élményt ad szabadtéren és nagyobb belső terekben egyaránt.

További részletek...      Képgaléria

Shakespeare:
SZENTIVÁNÉJI ÁLOM
Nádasdy Ádám fordításában
Rendező: Nagy Péter István

Shakespeare Szentivánéji álom című darabjának premierjére szokatlan helyen: Southapmton Hampshire-i kastélyában, annak belső és külső tereiben - függőfolyosóin és sövénylabirintusaiban került sor 1594-ben. A szöveg a lehető legközvetlenebb módon szólította meg és vonta be a játékba az ismerős közönséget, az alkalom pedig: Southampton anyjának esküvője jelen idejűvé és ideális elrugaszkodó ponttá tette a darab alaphelyzetét.
A rendező a Shakespeare vígjátékának e speciális születéstörténetére alapozza az előadást. A mesteremberek, tündérek és szerelmesek jelenetei mind közvetlen módon lépnek kapcsolatba a nézőkkel, felszámolva a rivaldát, kimozdítva a nézőt a szokásos passzív megfigyelői pozícióból.

További részletek...      Képgaléria

Szigligeti Ede:
A CIGÁNY
"zenés prevakera egyrészt"
Rendező: Fábián Péter, Benkó Bence

Szeretett magyar hazánk láthatárán veszélyes felhők tornyosulnak. Miközben minden hazafi szent kötelessége hazáját bel és kül ellenségek ellen megvédeni, mert ezt igényli a természeti jog. Ezt parancsolja a törvény. A magyar cigány Rózsa Peti beleszeret Ivánka Évikébe, Celldömölk legszebb nemcigány magyar lányába.
A haza bizodalmasan várja fiaitól, hogy mostani veszélyes körülmények között, a királyi trón, haza és alkotmány védelmére az ország zászlója alá mentül előbb összesereglendenek, mely összesereglendés következtében elindul a haddelhadd, nem is beszélve a fekete füstirigó, Rózsa Rózsi bánatáról, hogy belészakad a nagy magyar szív és a hegede vonója…

További részletek...      Képgaléria

VÁSÁRI KOMÉDIÁK
Rendező: Nagy Gábor, B.Péter Pál
Korosztály: mindenkinek ajánljuk

Időtartam: 10-50 perc
Színházunk egyik hagyományos, emblematikus előadásai a Vásári komédiák. A középkori álszentséget és kicsinyességet kifigurázó pajzán játékmódját jelenleg 5 produkció képviseli műsorunkban:

A CSODABALZSAMÁRUS MONDÓKÁJA
A LÓNAK VÉLT MENYASSZONY
A PÓR, A FIA, MEG AZ OSKOLAMESTER
A VARGA MEG A VARGÁNÉ
AZ ÜSTFOLDOZÓ

További részletek...      Képgaléria

EFOP Transznacionális együttműködések

Érezd magad jól a Soltis Lajos Színházban!

Jegyfoglalás: 06-20/5357-636
hétköznap 9-17 óráig
(csak celldömölki, saját szervezésű előadások esetén!)
A megadott elérhetőségen kívül igényelt jegyekért nem vállalunk felelősséget!

Legközelebbi előadásaink

A Cinóber hadművelet
Celldömölk, 2020.08.12; 19:00
A mindentlátó királylány
Őriszentpéter, 2020.08.19; 11:00
Szentivánéji álom
Celldömölk, 2020.08.29; 18:00
Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi
Celldömölk, 2020.08.30; 17:00
A Cinóber hadművelet
Celldömölk, 2020.09.06; 18:00
A Cinóber hadművelet
Celldömölk, 2020.09.09; 17:00
A cigány
Celldömölk, 2020.09.20; 18:00
A cigány
Szentendre, 2020.09.26; 19:00

Elérhetőségek

Soltis Lajos Színház
Celldömölk, Dr. Géfin tér 1.
Kamaraszínház:
Celldömölk, Koptik Odó u. 2.
Telefon: 06-20-335-17-65
E-mail: soltisszinhaz@cellkabel.hu