Soltis Lajos Színház  Facebook YouTube Instagram English

Meseajánló


 
Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk a celldömölki Soltis Lajos Színház aktuális repertoárját.
Színházunk immár 37 éve működik, mindig fiatalos, friss és megújuló lendülettel, óriási szakmai tapasztalattal a háta mögött. Előadásainkkal igyekszünk minden korosztály számára tartalmas szórakozást, kikapcsolódást nyújtani:

Nagysikerű, könnyen szállítható, változatos terekben előadható meseelőadásainkat gyermekeknek, családoknak egyaránt jó szívvel ajánljuk!

Díjazott ifjúsági és felnőtt előadásaink tartalmas, valóban minőségi szórakozást nyújtanak a közönség számára. Színes repertoárunkban kortárs művek éppúgy megtalálhatóak, mint klasszikusok.

Készülő nagyszabású utcaszínházi produkciónkat, az Almagránátot külön is szíves figyelmébe ajánljuk! A szabadtéri látványos előadás a nyári, kora őszi rendezvényekre tökéletes választás. A produkció a mindenki által ismert bibliai teremtéstörténetet dolgozza fel humoros, mindenki számára könnyen érthető formában, interakcióra lépve a közönséggel, bevonva őket a teremtés meséjébe.

Áraink után kérem, érdeklődjön munkatársainknál!
Országos viszonylatban a legkedvezőbb árakkal dolgozunk, a szakmai színvonalat tekintve a lehető legkedvezőbb az ár-érték arányunk.

Várjuk megkeresését a következő elérhetőségeken:

Nagy Zsuzsi, művészeti titkár: 06-20/362-03-56
nagy.zsuzsi.soltis@gmail.comAsaya Fujita:
BEKKANKO, A GRIMASZDÉMON
japán mese
Rendező: Benkő Ágnes és B. Péter Pál
Korosztály: 6 éven felülieknek és felnőtteknek

Időtartam: 55 perc

A japán mondák szerint az emberek a démonoktól való félelem miatt járnak a helyes úton. Bekkanko viszont akárhogy igyekszik, képtelen riogatni bárkit is - grimaszszerű arckifejezése mindenkit mosolyra fakaszt, démontársai lekezelően bánnak vele, kiközösítik. Egy nap azonban találkozik egy vak lánnyal, Jukival, akibe első látásra beleszeret.
A felszín alatt rejlő értékek megismeréséről, a félelem szülte előítéletek erejéről és a kirekesztett magányáról szóló klasszikus mesékből gyúrt szívszorító történetet Asaya Fujita 1979-ben állította színpadra.
A Bekkanko olyan egyetemes értékeket állít középpontba, mint a tolerancia és az empátia, általuk pedig a negatív előítéletek leküzdését, a felszín alatti tulajdonságok megismerésének fontosságát hangsúlyozza.

További részletek...         Képgaléria

HANTOCSKA
zenés mű-népmese
Rendező: Fábián Péter, Benkó Bence
Korosztály: általános iskolásoknak

Időtartam: 50 perc

A világ legöregebb embere, Hetedhétország Hatodik Birodalmának uralkodója, Ubul király retteg a haláltól. Mindent megtesz azért, hogy halhatatlanná váljon. Még szeretett kislányát, Turbina hercegnőt is elküldi az Üveghegyen túlra - ahol hemzseg az erdő szörnyűséges fenevadaktól - hogy megszerezze neki a Gyógytévő Csodafüvet, amely halhatatlanná teszi.
Ezalatt a Túlvilágon a Kés Elek Általános Halál és Kaszásképző Szakiskola végzős diákjai záróvizsgára készülnek. A halálpalánták közül – izgulós lyánra - Hantocskára esik a választás, hogy bizonyítsa rátermettségét és átsegítsen valakit a túlvilágra.
Halálország Nagy Könyvébe Ubul király neve van bejegyezve, akinek a mai napon lejár az ideje az élők birodalmában. Hantocska órája már pittyeg is...

További részletek...         Képgaléria

Szálinger Balázs:
RIGÓCSŐR KIRÁLY
zenés mesejáték
Rendező: Ecsedi Erzsébet
Korosztály: óvodásoknak, általános iskolásoknak ajánljuk

Időtartam: 50 perc

Igazi királylányos történet: a durcás királylány beteljesíti sorsát és elnyeri az igaz szerelmet, de ehhez hosszú és tanulságos út vezet. Az ifjú Rigócsőr király furmányos módon tanítja meg a királylánnyal, hogy a bölcsességhez és a megbékélés elnyeréséhez türelmesebbé, szerényebbé, önzetlenebbé kell válnia.

A Shakespeare Makrancos Katájára hajazó történet a mese nyelvén tanítja a gyermekeket örökérvényű igazságokra a durcás királylány viszontagságain keresztül.

További részletek...         Képgaléria

A KÖNNYEHULLÓ MADÁR
mesejáték
Rendező: Komáromi Sándor
Korosztály: Óvodásoknak, általános iskolásoknak ajánljuk

Időtartam: 55 perc

A történet főhőse egy idős korára magára maradó, ám annál jobbkedvű, komisz szegényember, aki mások szerint dologtalanul éli világát. Miután jól összeveszik az őt gúnyoló vajákos asszonyokkal, elmeséli történetét: különös kalandok árán sikerül eljutnia a Sárkány birodalmába, hogy kiszabadítsa a fogvatartott Könnyehulló Madarat, akinek gyógyító ereje enyhülést hozhat a világnak. Útja során mellé szegődik a Fekete Lány, akinek köszönhetően a történet vége nem várt fordulatot tesz. A történet rávilágít bennünket, hogy bizony nem vagyunk tökéletesek, és sokszor a évedéseink, vagy „vakságunk” áldozatai vagyunk. Kellő lelki erővel és alázattal azonban felülemelkedhetünk hibáinkon, és a legveszedelmesebb ellenségeinket is magunk mögé utasíthatjuk.

Az előadásban nagy szerep jut a színészek virtuozitásának, a jelmezek látványos és humoros látványvilágának, hogy a gyermekek figyelmét játékosan vezessük az egész mesén keresztül.

További részletek...         Képgaléria

Kolozsi Angéla:
AMIKA CUKRÁSZDÁJA
mesejáték

"Amika, amióta csak az eszét tudta, nagyon-nagyon vágyott egy cukrászdára. Álma valóra is vált – méghozzá hét alkalommal élete során. De minden egyes alkalommal rövid időn belül be kellett zárnia a cukrászdáját, és továbbköltöznie: nagyvárosból, kisvárosba, kisvárosból nagyközségbe, nagyközségből pedig kicsibe, hogy ott új életet kezdve új reményekkel telve új cukrászdát nyithasson - amit rövid időn belül újra bezárhat. Mert Amika cukrászdája túl különleges volt!"
Hetedik kudarca után egy véletlen folytán elvetődött Éppen-Ez községbe, ahol hamarosan megnyitotta a Furi Cukit, ámlegnagyobb bánatára az ottlakóknak sem ízlett a rukkolával díszített nadragulyaszószos vietnámi tök. Amika éppen a könnycseppjeivel áztatná el vadonatúj cukrászdáját és vele együtt az összes, sóskalében tálalt uborkadzsemmel töltött lúdlábtortáját, amikoris egy különleges fordulat történik; egy színes esernyőbe kapaszkodó furcsa figura pottyan a mesekönyv fehér lapjai közé. Vajon honnan jött, hová megy és egyáltalán látta e valaki???
Egyedi látványvilággal és sok zenével színesítve Kolozsi Angéla meséje elrepít minket oda, ahol álmodnunk, szeretnünk és változnunk szinte kötelező.

További részletek...         Képgaléria

Gimesi Dóra:
GABI ÉS A REPÜLŐ NAGYPAPA
mesejáték
Rendező: Benkő Ágnes
Korosztály: óvodásoknak, általános iskolásoknak ajánljuk

45 perc

A generációs szakadék korunkban tán nagyobb, mint korábban bármikor. Nemcsak a több generációs együtt élés háttérbe szorulása, hanem a nagyszülők és az unokák által megismert világ különbözősége miatt is.
Gabi elmegy az idősek otthonába és megkéri az első útjába akadó öreget, hogy legyen a nagypapája. Ezzel kezdetét veszi a világ elől elzárkózó, mogorva öregúr és a vagány Gabi barátsága. Gabi kitartásának és a közös kalandoknak köszönhetően végül igazi világbajnok nagypapa válik az öregből.

Előadásunk célja, hogy megkönnyítse a nagyszülőktől külön élő gyermekeknek a szeretetteljes kapcsolat kialakítását, mesés formában ismerjék meg a másik oldal nehézségeit, félelmeit.

További részletek...         Képgaléria


EFOP Transznacionális együttműködések

Érezd magad jól a Soltis Lajos Színházban!

Jegyfoglalás: 06-20/5357-636
hétköznap 9-17 óráig
(csak celldömölki, saját szervezésű előadások esetén!)
A megadott elérhetőségen kívül igényelt jegyekért nem vállalunk felelősséget!

Legközelebbi előadásaink

A Cinóber hadművelet
Celldömölk, 2020.08.12; 19:00
A mindentlátó királylány
Őriszentpéter, 2020.08.19; 11:00
Szentivánéji álom
Celldömölk, 2020.08.29; 18:00
Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi
Celldömölk, 2020.08.30; 17:00
A Cinóber hadművelet
Celldömölk, 2020.09.06; 18:00
A Cinóber hadművelet
Celldömölk, 2020.09.09; 17:00
A cigány
Celldömölk, 2020.09.20; 18:00
A cigány
Szentendre, 2020.09.26; 19:00

Elérhetőségek

Soltis Lajos Színház
Celldömölk, Dr. Géfin tér 1.
Kamaraszínház:
Celldömölk, Koptik Odó u. 2.
Telefon: 06-20-335-17-65
E-mail: soltisszinhaz@cellkabel.hu